Motie11 juni 2025
Dutch Flag

Motie van het lid Dobbe

Tweede Kamer

Korte AI Samenvatting

Op 11 juni 2025 heeft lid Dobbe een motie ingediend die vraagt om wettelijke normen voor het verminderen van zout, suiker en vet in voedselproductie. De motie benadrukt de negatieve impact van ongezonde voeding op de volksgezondheid, die jaarlijks duizenden doden veroorzaakt. De voedingsindustrie profiteert momenteel van ongezonde producten, wat de noodzaak voor verandering onderstreept.

Uitgebreide AI Samenvatting

Tijdens een plenair debat op 11 juni 2025 heeft lid Dobbe een motie gepresenteerd, gericht op het verbeteren van de volksgezondheid door het verminderen van ongezond eten. De motie stelt dat ongezonde voeding jaarlijks 13.000 overlijdens veroorzaakt en dat 80% van het aanbod in supermarkten uit onge...

Ontdek de volledige samenvatting

Krijg direct toegang tot alle AI-samenvattingen en features. Nu 50% korting op de eerste maand.

Deze samenvattingen zijn automatisch gegenereerd door AI. Controleer altijd de originele tekst voor de meest accurate informatie. Fouten gevonden? Neem contact op .

Originele Tekst

PDF Document

Bekijk het volledige document

Als BeleidsRadar gebruiker kun je documenten direct in de browser bekijken en doorbladeren. Start met Beleidsradar voor €19,50!

Vergaderjaar

2024-2025

Onderwerp

Motie van het lid Dobbe

Organisatie

Tweede Kamer

Kamer

2

Volgnummer

839

Tweede Kamer document

Bekijk op tweedekamer.nl

Document Informatie

Originele titel:

Preventief gezondheidsbeleid

Originele document ID:

b7183bd9-73b6-467a-8a25-e2c5a7771633

Bron Systeem:

Tweede Kamer

BeleidsradarGPT

Doorzoeken van beleidsstukken

Even geduld alstublieft

Vergelijkbare Documenten van Tweede Kamer

11 mei 2025 - 11 juli 2025

Ontdek vergelijkbare documenten

Als BeleidsRadar gebruiker krijg je toegang tot vergelijkbare documenten die relevant zijn voor dit beleidsstuk. Nu 50% korting op de eerste maand.