De impactanalyse onderzoekt de gevolgen van de Nederlandse deelname aan het Europees Openbaar Ministerie (EOM) en de bijbehorende wetgeving. Het richt zich op de implementatie van de EOM-verordening en de PIF-richtlijn, met nadruk op de rol van nationale autoriteiten in het Europese rechtssysteem. Ook de financiële en operationele gevolgen voor het Openbaar Ministerie worden belicht.
Deze impactanalyse behandelt de implementatie van de EOM-verordening en de PIF-richtlijn en de gevolgen voor Nederland. Het doel van de EOM is het verbeteren van de bestrijding van fraude tegen de financiële belangen van de EU, door nauwere samenwerking en het instellen van een Europees Openbaar Min...
Krijg direct toegang tot 5 uitgebreide samenvattingen per dag. Upgrade naar Premium voor onbeperkte toegang tot alle features!
Deze samenvattingen zijn automatisch gegenereerd door AI. Controleer altijd de originele tekst voor de meest accurate informatie. Fouten gevonden? Neem contact op .
2019-2020
Impactanalyse Verordening (EU) 2017/1939 van 12 oktober 2017 betreffende nauwere samenwerking bij de instelling van het Europees Openbaar Ministerie (EOM) i.c.m. Richtlijn (EU) 2017/1371 van 5 juli 2017 betreffende de strafrechtelijke bestrijding van fraude die de financiële belangen van de Unie schaadt
Tweede Kamer
2
-1
None
314cacce-cec6-4dec-97b8-99c4d0d67eee
Als premium lid krijg je toegang tot vergelijkbare documenten die relevant zijn voor dit beleidsstuk. Dit helpt je om gerelateerde ontwikkelingen en beslissingen te ontdekken.
Probeer nu 2 weken lang alle Premium features uit voor slechts €1! Ontdek de kracht van BeleidsRadar Premium: onbeperkt zoeken, persoonlijke updates over beleidsveranderingen, en experimenteer met onze BeleidsradarGPT assistent. Na de proefperiode betaal je €39 per maand.