De Gezondheidsraad heeft op 4 december 2025 nieuwe Richtlijnen goede voeding over eiwitbronnen gepubliceerd. De richtlijnen zijn gericht op het voorkomen van chronische ziekten en de milieu-impact van voeding. Ook worden er specifieke adviezen gegeven voor rood en bewerkt vlees en peulvruchten.
Op 4 december 2025 heeft de Gezondheidsraad de nieuwe Richtlijnen goede voeding gepubliceerd die zich richten op voedingsbronnen van eiwit, zoals vlees, vis, eieren, zuivel, noten, peulvruchten en plantaardige alternatieven. Deze richtlijnen zijn een actualisatie van de eerdere richtlijnen uit 2015 ...
Krijg direct toegang tot alle AI-samenvattingen en features. Nu 50% korting op de eerste maand. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen met AI alerts en chat onbeperkt.
Deze samenvattingen zijn automatisch gegenereerd door AI. Controleer altijd de originele tekst voor de meest accurate informatie. Fouten gevonden? Neem contact op .
2025-2026
Gezondheidsraadadvies Richtlijnen goede voeding voor voedingsbronnen van eiwit
Tweede Kamer
2
-1
None
c575f521-f523-44f4-ab11-55b2aa6bff07
Even geduld alstublieft
Als BeleidsRadar gebruiker krijg je toegang tot vergelijkbare documenten die relevant zijn voor dit beleidsstuk. Nu 50% korting op de eerste maand.