De EU-regelgeving voor glutenarme voeding stelt eisen aan het labelen van voedsel als 'glutenvrij' of 'zeer laag gluten'. Deze regels zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en zijn bedoeld om consumenten te beschermen. De Commissie ondersteunt ook beleid en financiering op nationaal niveau voor de behandeling van coeliakie.
De Gluten Free Regulation van de EU stelt geharmoniseerde eisen voor de labeling van voedingsmiddelen die als 'glutenvrij' of 'zeer laag gluten' worden aangeduid. Dit geldt voor zowel voorverpakte als niet-voorverpakte voedingsmiddelen, zoals die in restaurants. De regelgeving is gebaseerd op wetens...
Krijg direct toegang tot 5 uitgebreide samenvattingen per dag. Upgrade naar Premium voor onbeperkte toegang tot alle features!
Deze samenvattingen zijn automatisch gegenereerd door AI. Controleer altijd de originele tekst voor de meest accurate informatie. Fouten gevonden? Neem contact op .
eli/dl/doc/E-10-2025-001496-ASW
Als premium lid krijg je toegang tot vergelijkbare documenten die relevant zijn voor dit beleidsstuk. Dit helpt je om gerelateerde ontwikkelingen en beslissingen te ontdekken.
Probeer nu 2 weken lang alle Premium features uit voor slechts €1! Ontdek de kracht van BeleidsRadar Premium: onbeperkt zoeken, persoonlijke updates over beleidsveranderingen, en experimenteer met onze BeleidsradarGPT assistent. Na de proefperiode betaal je €39 per maand.