De bakkerijsector streeft naar vermindering van zout in brood, met een daling van meer dan 25% in 10 jaar. In samenwerking met verschillende branchepartijen en de overheid is er een initiatief voor een nieuw type bakkerszout om natrium te verlagen. Het project mikt op verbetering van de gezondheid zonder in te boeten op smaak.
De bakkerijsector erkent het belang van zoutreductie voor de volksgezondheid, vooral in brood. In samenwerking met verschillende branche-experts heeft het Nederlands Bakkerij Centrum een project opgestart om het natriumgehalte in bakkerszout te verlagen, door dit te verrijken met mineralen zoals kal...
Krijg direct toegang tot 5 uitgebreide samenvattingen per dag. Upgrade naar Premium voor onbeperkte toegang tot alle features!
Deze samenvattingen zijn automatisch gegenereerd door AI. Controleer altijd de originele tekst voor de meest accurate informatie. Fouten gevonden? Neem contact op .
Bakkerijsector werkt aan verlaging van het natriumgehalte in bakkerszout - FNLI
//fnli.nl/acties-sector/verlaging-van-het-natriumgehalte-in-bakkerszout
Fnli.nl
Als premium lid krijg je toegang tot vergelijkbare documenten die relevant zijn voor dit beleidsstuk. Dit helpt je om gerelateerde ontwikkelingen en beslissingen te ontdekken.
Probeer nu 2 weken lang alle Premium features uit voor slechts €1! Ontdek de kracht van BeleidsRadar Premium: onbeperkt zoeken, persoonlijke updates over beleidsveranderingen, en experimenteer met onze BeleidsradarGPT assistent. Na de proefperiode betaal je €39 per maand.